NL

About us

Mr. White’s kitchen is known for its refined approach to hearty flavours and dishes. Chef Simo is passionate about the home cooked meals of the Mediterranean region. Full plates prepared with patience and love, seasonal ingredients, diverse herbs and spices, and deliciously slow cooked flavours. His idea of great cuisine is not the precisely cut carrot – it’s all about taste.

The menu focuses on seasonal vegetables—with quality meat, poultry and seafood as an accent—and can easily be shared. Check Menu to see what’s cooking now.

About Simo

Chef Simo Bouabgha (1978) learned to cook from a young age at his grandmother Horra’s side in southern Morocco—where food is pure, simple and delicious. He refined his cooking skills in restaurant Trez (Amsterdam) and Club 13 (Barcelona). Simo established his signature style when he became the Head Chef of Kaap Kot aan de Amstel and of the renowned Club Trouw Amsterdam.

Simo in the Press

Het Parool, Proefwerk (8), 2016: “Meneer De Wit Heeft Honger is een onversneden Fijne Zaak: avontuurlijk, maar bovenal genereus en gezellig. Alles wordt met liefde gemaakt en met trots geserveerd. Doe mij zo'n buurtrestaurant.”

The Guardian: Top 10 pop-up restaurants and food experiences in Amsterdam, 8 Augustus 2014: ‘The Mediterranean food is reason enough to visit: generous, funky dishes emerging from an island kitchen. Order the extensive vegetable tasting menu for maximum delight, and hope that the eggplant, feta and pomegranate salad is in season.’

Het Parool, Geheim van de chef, 5 juni 2014: Simo over zijn brik met bospaddenstoelen: ‘Bouabgha schept de tabouleh nog eens om, en er komt een volle, zuivelgeur vrij. “Dat is smen,” zegt hij. Verder gaan er verse koriander, kurkuma en fijngemalen pistachenoten door de tabouleh. Dit [de brik] is een vegetarische variant, met paddenstoelen die even zijn gebakken met knoflook, chili en lavas, rode ui en vijgen, verse limoensap, kurkuma, gember en komijn. Heel veel smaken: fris, zoet en pittig.’

Trouw Blog, De Zomerkaart, 9-07-2013: ‘Met die geraffineerde combinatie van kruiden en specerijen zijn de smaken van al die groentegerechtjes nóg intenser geworden. Wie nu een blik op de nieuwe menukaart werpt, maakt een reis langs de hele Middellandse Zee. Gefrituurde minicourgette en gegrilde bosui met Romesco saus kennen we uit Catalonië. Brique at je ooit tijdens een vakantie in Tunesië... Of een jonge geitenkaas… in rozenwater. En de combinatie van steranijs, zoethout en gekonfijte citroen in de gepocheerde venkel doet denken aan de rijke salades uit Libanon (maar kom je waarschijnlijk toch alleen in Simo’s keuken tegen).’

Trouw Blog, De Zomerkaart, 9-07-2013: ‘Met die geraffineerde combinatie van kruiden en specerijen zijn de smaken van al die groentegerechtjes nóg intenser geworden. Wie nu een blik op de nieuwe menukaart werpt, maakt een reis langs de hele Middellandse Zee. Gefrituurde minicourgette en gegrilde bosui met Romesco saus kennen we uit Catalonië. Brique at je ooit tijdens een vakantie in Tunesië... Of een jonge geitenkaas… in rozenwater. En de combinatie van steranijs, zoethout en gekonfijte citroen in de gepocheerde venkel doet denken aan de rijke salades uit Libanon (maar kom je waarschijnlijk toch alleen in Simo’s keuken tegen).’

At receptions and parties we serve tasty tapas such as pasteis de bacalhau, various pintxos, manchego, chistorra etc. - in consultation

Reservations

Reservations can be made via the Resmio App (or our facebook page) and by phone. After 5:00 p.m only by phone.

Tuesday until thursday: 6.00 p.m — 10.00 p.m
Friday and saturday: 6.00 p.m — 11.00 p.m
Sunday: 6.00 p.m — 10:00 p.m

For questions, dietary requirements, or catering requests please contact us.

Meneer De Wit Heeft Honger Witte de Withstraat #10, 1057 XV Amsterdam
+31 (0) 20 7373 184
Reserveringen@meneerdewitheefthonger.nl
www.facebook.com/meneerdewitheefthonger

Contact

Meneer De Wit Heeft Honger
Witte de Withstraat #10, 1057 XV Amsterdam
+31 (0) 20 7373 184
Reserveringen@meneerdewitheefthonger.nl
www.facebook.com/meneerdewitheefthonger